Клірик благочиння увійшов до складу церковного суду Київської єпархії

Размещено

o.Anatoliy_11.12.201411 грудня у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій провів Єпархіальні збори духовенства Київської єпархії.

У зібранні взяли участь Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, 9 вікарних архієреїв Київської Митрополії, 3 ігуменії ставропігіальних жіночих монастирів, 13 намісників чоловічих і 6 ігуменій жіночих монастирів, 572 клірики та 30 представників від мирян Київської єпархії.

На Зборах Блаженніший Митрополит Онуфрій оголосив статистичні дані, пов’язані з єпахією, підсумував річну діяльність більшості єпархіальних віділлів.

Також було оголошено Розпорядження Предстоятеля УПЦ про заснування Єпархіального суду Київської єпархії. Тим же Розпорядженням Головою Єпархіального суду призначений вікарій Київської Митрополії,  єпископ Боярський Феодосій (Снігірьов), заступником Голови архімандрит Іоасаф (Морза), секретарем Суду протоієрей Василій Алексік. Також Єпархіальним Зборам було запропоновано обрати двох членів Суду з кліриків Київської єпархії. На посади єпархіальних суддів Зборами було обрано від Київської області архімандрита Ігнатія, і від м. Києва клірика Свято-Макаріївського храму 1-го Шевченківського благочиння протоієрея Анатолія Затовського.

Після затвердженням складу Єпархіального суду судді на чолі з Головою принесли присягу перед Хрестом і Євангелієм.

mitropolia.kiev.ua, news.church.ua

Просмотры (50)