У Свято-Варваринському храмі звершив Літургію Предстоятель УПЦ

Размещено

hram_sv_varvary_prestolnyi_prazdnik_2016_1917 грудня 2016 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Варваринському храмі І Шевченківського благочиння (на території Київської обласної клінічної лікарні).

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Дионисій (Константинов), єпископ Ірпінський Климент і столичне духовенство, зокрма благочинний округу протоієрей Владислав Софійчук.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

За богослужінням Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію насельника чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що в урочищі Церковщина, монаха Павла (Мусійчука).

Наприкінці богослужіння відбувся короткий молебень перед іконою святої великомучениці Варвари.

Після одпуста з вітальним словом до Предстоятеля, духовенства та мирян звернувся митрополит Павел, який опікувався будівництвом храму. Привітання з престольним святом на адресу парафії також висловив Блаженніший Митрополит Онуфрій. За заслуги перед Українською Православною Церквою Його Блаженство нагородив настоятеля храму протоієрея Василія Озимчука орденом апостола Іоанна Богослова ІІ ступеня.

news.church.ua

Просмотры (67)