Паломники завершили велопробіг з Києва до Почаєва (ОНОВЛЕНО)

Размещено

veloprobeg_Pochaev_59 червня,  у свято Вознесіння Господнього, завершився чотириденний велопробіг, присвячений 1000-літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні, від Києва до Свято-Успенської Почаївської лаври. Загалом 33 велосипедисти, серед яких троє інвалідів зору, подолали 460 кілометрів. Ініціатором паломництва став настоятель храму на честь преподобного Феодора Освяченого протоієрей Петро Семащук.

До велопробігу долучилися віряни з Києва, Бреста (Білорусь), Дніпра, Львова, Рівного та інших міст.

Організаторами велопробігу виступили місіонерсько-просвітницький центр «Київський Єрусалим», що діє при Свято-Феодорівському храмі та Паломницький центр Української Православної Церкви.

Спортивне паломництво розпочалося 5 червня. Відправною точкою поїздки став київський храм  на честь преподобного Феодора Освяченого. Перед стартом біля церкви відслужили молебень «Про подорожуючих».

Першу зупинку велосипедисти зробили у Житомирі. Паломники відвідали кафедральний собор міста, помолилися біля мощей священномученика Павла і вирушили до Свято-Анастасієвського жіночого монастиря Житомира, де розмістилися на нічліг. Наступного дня група прибула в Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир.

У Корці гостей зустрічали на в’їзді у місті короваєм, хлібом-сіллю та козацьким маршем. Окрім духовенства, вірян та молоді району, до зустрічі велопаломників долучився керівник відділу культури Корецької райадміністрації В. В. Васильчук із вокально-інструментальним ансамблем «Ясени». Після чого, об’єднана з корчанами, колона велосипедистів вирушила на ночівлю до Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря.

Варто зазначити, що у паломницькому велопробігові взяли участь троє інвалідів зору. Вони везли із собою Афонську ікону вмч. Пантелеімона. Один із них Володимир Турський — інвалід першої групи зору — єдиний незрячий практикуючий адвокат в Україні.

veloprobeg_10

Володимир Турський – єдиний незрячий українець, який керував літаком, єдиний незрячий наш співвітчизник, який побував на Афоні.

Третього дня паломники відправились у Дубно. Біля міста до них приєдналися учні недільних шкіл, і всі азом поїхали до головної пам’ятки міста — Дубенського замку. У центрі їх зустріло духовенство. У часовні на честь пророка Ілії було відслужено молебень, після чого співробітники Дубенського заповідника провели прочанам екскурсию по замку. Далі паломники відвідали один з найстаріших місцевих храмів — церкву на честь великомученика Георгія Побідоносця (бл. 1709 р.). Тут подорожуючі були тепло приняті парафіянами та розмістилися на ночівлю.

В останній день, день віддання Воскресіння Христового, паломники відвідали Птичу, Судовичі, Кременець.

У Птичі вони висловили підтримку парафіянам Свято-Успенського храму та взяли участь разом з ними у подячному молебні.

На Святу Почаївську гору велопаломники в’їхали ввечорі 8 червня, напередодні свята Вознесіння Господнього. Подолавши шлях в майже півсотні кілометрів, вони таким чином з’єднали між собою дві найбільші святині нашої країни: Свято-Успенську Києво-Печерську та Свято-Успенську Почаївську Лаври.

Велопаломників у стінах обителі зустрічали братія монастиря, окропили їх святою водою, запропонували обід  і розмістили для відпочинку, після чого подорожуючі прийняли участь у святковій всенічній.

У  день Вознесіння Господнього гості вклонилися лаврським святиням, помолились за Божественною літургією. Після богослужіння вони зустрілися із намісником лаври митрополитом Почаївським Володимиром, який подякував за їхній труд, терпіння і закликав надалі продовжувати започатковане.

Як повідомляють організатори, велопробіг був здійснений також на підтримку державного і міжконфесійного миру в Україні.

news.church.ua, orthodoxy.org.ua

Просмотры (108)