Собор єпископів УПЦ обрав Предстоятелем УПЦ Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія

Размещено

Собор єпископів УПЦ обрав Предстоятелем УПЦ Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія13 серпня Собор єпископів Української Православної Церкви, що відбувся в Києво-Печерській лаврі, обрав новим Предстоятелем Української Православної Церкви Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. За нього віддали голоси 48 єпископів Української Православної Церкви.

Голосування відбувалося у 2 тури. Після 1-го туру голоси лідерів розподілилися наступним чином: митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій – 36, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній – 24, митрополит Вінницький і Барський Симеон – 9.

Після оголошення результатів голосування учасників Собору єпископів УПЦ, обраний і нареченний Митрополитом Київським і всієї України митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відслужив в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври подячний молебень.

Наприкінці богослужіння новообраному Предстоятелю Української Православної Церкви було виголошено многоліття. Обраний Предстоятель звернувся до віруючих з першим першосвятительським словом.

Інтронізація новообраного Предстоятеля Української Православної Церкви відбудеться 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Початок богослужіння о 9.00. На інтронізацію запрошені представники усіх Помісних Православних Церков. Разом з ними новообраному Митрополиту Київському і всієї України співслужитимуть єпископи та духовенство Української Православної Церкви.

З обранням на Престол Блаженніших митрополитів Київських і всієї України митрополита Онуфрія привітав Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Святіший Патріарх Кирил затвердив рішення Собору єпископів Української Православної Церкви та преподав митрополиту Онуфрію Патріарше благословення на вступ до посади Предстоятеля Української Православної Церкви.

Офіційний сайт УПЦ/Патриархия.ru

 

Просмотры (224)