Недільна школа Свято-Макаріївського храму перемогла у «Покровських іграх»

Размещено

Pokrovskie_igry_414 жовтня, у свято Покрову Пресвятої Богородиці, у галереї «Соборна», що на території Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, відбувся дитячий просвітницький захід «Покровські ігри» на тему «Володимир Великий як визначна постать в історії України та Православ’я».

За перемогу у конкурсах боролися вихованці трьох недільних шкіл столиці. Серед них, під назвою «Свята Русь» — діти зі школи при храмі на честь священномученика Макарія, Митрополита Київського.

Після молебню перед початком доброї справи у храмі на честь Всіх Святих, на учасників чекали три етапи конкурсів.

Спершу відбулися брейн-ринг, квест та спортивні естафети.

Другим етапом ігор став конкурс капітанів, в якому за одну хвилину кожен з капітанів своїх команд мав відповісти на п’ять запитань ведучих.

Третій етап включав творчі конкурси, зокрема — «Історична реконструкція» — конкурс, в якому команди мали показати театралізовану виставу. Команда «Свята Русь» обіграла сюжет прийняття рішення князя Володимира про вибір Християнської віри для свого народу.
Також у конкурсі груп підтримки було визначено кращих вболівальників.

По закінченню ігор журі, у яке ввійшли історик та георгаф Сергій Кравченко, завідуюча столичної бібліотеки Галина Козлова і викладачка Київської духовної академії і семінарії Анна Блощинська, подякували дітям за чудові знання та обрали переможця ігор.  Ним стала  команда «Свята Русь» недільної школи храму сщмч. Макарія Митрополита Київського (школу представила Анна Олександрівна Побожа). До команди увійшли вихованці старшої групи: Мікітюк Владислав — 13 р., Макєєв Микола — 8 р., Артеменко Костянтин — 9 р., Плохотнік Денис — 13 р., Бурда Софія — 12 р., Перебийніс Лідія — 11 р., Муравйова Ксенія — 7 р., Дерев’янко Даша — 8 р., Бикору Марія — 12 р., Макєєва Марія — 16 р.

У суботу 17 жовтня переможцям проведуть унікальну екскурсію  у  Музеї історії Києва  –  «Археологічна експедиція» (діти у формі гри зможуть ознайомитись з історією міста періоду Київської Русі).

Також учасники ігор відвідають музей під відкритим небом «Парк Київська Русь».

soborna.church.ua

Просмотры (19)