Благочинний співслужив вікарному архієрею

Размещено

Pusha-Voditsa_15.01.2016_1Столична парафія преподобного Серафима Саровського, що у Пущі-Водиці, 15 січня відзначила престольне свято. В цей день Літургію у храмі очолили керуючий Північним київським вікаріатством єпископ Боярський Феодосій та єпископ Васильківський Миколай. Їм спіслужили настоятель храму протоієрей Іоанн Грицько, благочинні Оболонського, Печерського, 2-го Шевченківського округів, а також благочинний 1-го Шевченківського округу протоієрей Владислав Софійчук та ін.

Наприкінці Літургії Преосвященний Феодосій звернувся до пастви зі святковою проповіддю, в якій розповів про свята, які передують дню пам’яті преподобного Серафима, а саме — Обрізання Господнє, святителя Василія Великого та Новий рік за юліанським православним календарем. «Преподобний Серафим, улюблений і шанований у всьому світі угодник Божий, своїм життєвим подвигом і любов’ю до Бога і людей здобув від Господа великі дари чудотворіння, які поширюються нині на увесь Всесвіт,- сказав владика. — І навіть після його праведної кончини, після перебування його святих мощей в атеїстичному полоні, святі останки явились світові, ілюструючи новий етап в житті і історії Православ’я Святої Русі. І велика милість для всіх нас служити сьогодні в цьому намоленому старовинному храмі, побудованому на початку ХХ ст., бачити його переповненим, звертатися до преподобного про мир і злагоду і державі, про прощення наших гріхів».

Після богослужіння владики, духовенство та миряни пройшли Хресною ходою навколо храму. Під час ходи було звершено заупокійну літію на могилі спочилого настоятеля храму професора КДА, протоієрей Василія Заєва, який відійшов до Господа 30 грудня 2008 р.

На завершення урочистостей преосвященний Феодосій подякував владиці Миколаю і духовенству за спільне святкове Богослужіння, побажав усім милості Божої в новому році та передав всім присутнім вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

mitropolia.kiev.ua

Просмотры (33)