Хор Свято-Володимирських курсів взяв участь у концерті

Размещено

kontsert_galereya_3.02.2016_7_03 лютого у столичній галереї «Соборна» на території Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового відбувся концерт-зустріч церковних хорових колективів «Від Різдва до Стрітення», який став уже традиційним та присвячений завершеню періоду співу колядок та щедрівок у цьому році. У заході взяв участь хоровий ансамбль Вищих Свято-Володимирських православних богословських курсів (регент Катерина Конрад).

Відкрив захід з вітальним словом перший проректор Київських духовних шкіл, настоятель храму на честь Воскресіння Христового («Афганський»), протоієрей Сергій Ющик.

«“Наповнюйтесь Духом, співаючи псалми і гімни, і пісні духовні, співаючи і граючи в серці своїм до Господа”, — таку настанову дав вірним святий апостол Павло. Церковний спів займає особливе місце у житті Православної Церкви він являє собою безцінну скарбницю духовної культури і нашого народу. Різдво Христове — одне з найголовніших християнських свят. Різдво Христове — це свято любові. Любов, котру принесло на землю Різдво, зобов’язує нас до внутрішнього відродження, до оновлення усього сущого: людини, сім’ї, нації, держави, всесвіту. Різдво Христове закликає нас шанувати всі творіння, які створив Бог. У світлі Різдва Христового людина повинна прагнути очиститися від скверни, відродити наші душі й серця у покаянні, любові і всепрощенні. Різдво Христове — як нове очищення, воно виводить нас з темряви до світла, зцілює духовно, об’єднуючи в єдину могутню християнську родину», — сказав отец Сергій.

Також у концерті взяли участь хор регентського відділення факультету церковних мистецтв при КДАіС (регент Ольга Вешнякова, Київ), хор храму на честь Воскресіння Христового (регент Андрій Казан, Київ), ансамбль духовного співу «Дзвін» (регент матушка Ірина Угніч, с. Приворіття, Житомирщина),  хор православного центру прикладних мистецтв Свято- Покровського Голосіївського монастиря (регент Юлія Володіна, Київ) та інші.

На сцені прозвучали унікальні твори, присвячені святу Різдва Христового. Відвідувачі галереї отримали змогу чи не востаннє цього року послухати колядки.

Що може бути краще, коли православна родина збирається разом та соборно прославляє Бога, співаючи улюблені з дитинства різдвяні піснеспіви? Тож під час виконання добревідомих колядок – співали і на сцені, і в залі.

soborna.church.ua

Просмотры (36)