У «Київському Єрусалимі» зустріли Новоріччя нічною Літургією

Размещено

ki_ng_2017_11Божественну літургію звершили у новорічну ніч в храмі на честь преподобного Феодора Освяченного («Київському Єрусалимі»).

Богослужіння очолив настоятель церкви протоієрей Петро Семащук.

Нічна молитва, коли ніщо стороннє не заважає людині зосередитися на своєму внутрішньому станові, вважається чи не найбільш дієвою, зазначив у проповіді отець Петро. Для вірян це вкрай важливо, тим більше, що перший день року збігається з днем пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, практично нашого сучасника (святий завершив свій земний шлях у 1971 року), святого, який був наділений особливою благодаттю молитовного зцілення, і досі, завдяки молитвам вірян перед святими мощами преподобного, відбувається диво зцілення, і тілесного, і духовного. І чи не саме цього – здоров’я духу й тіла – традиційно зичимо ми одне одному в переддень нового року? А тому всенощне бдіння у ніч символічного переходу з одного року в інший для кожного з нас може стати початком такого зцілення, одужання від хвороб сучасного світу.

У родоводі Богонемовляти, що читався під час Літургії, євангеліст перелічує не самих лише праведників, але і жінок, відомих зовсім не справами доброчестя. Однак у своєму людському втіленні Господь наш Ісус Христос не відцурався гріховної природи людини — адже Він прийшов у цей світ, аби врятувати всіх людей (за умови їхнього діяльного бажання).

Після Літургії було відслужено молебень на початок нової благої справи.

feodor-kiev.church.ua

Просмотры (45)