Вітаємо переможців Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2013 році у номінації “Культові споруди”

Размещено

IMG_5800

26 серпня, Департамент державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону відзначив Дипломом II ступеня Замовника: Релігійну громаду Української Православної Церкви парафії на честь Святої Великомучениці Варвари (протоієрей Василій Озимчук); Генерального підрядника: ТОВ “ІНБУД ХХІ” та Генерального проектувальника: ТОВ “КИЇВАРХПРОЕКТ” (ГАП – Горбонос В.; ГПІ – Дорошенко Д.) за перемогу у Конкурсі на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2013 році у номінації “Культові споруди” за спорудження церкви парафії на честь Святої Великомучениці Варвари по вул. Багговутівській, 1 у Шевченківському районі м. Києва.

До участі у нагородженні і привітанні номінантів Конкурсу був запрошений голова Відділу з питань архітектури, будівництва та охорони пам’яток церковного зодчества Київської єпархії УПЦ протоієрей Петро Семащук.

Учасники Конкурсу змагалися в дев’яти номінаціях: житлове будівництво; інженерні споруди та об’єкти транспортної інфраструктури; об’єкти соціально-культурної та оздоровчої сфери; промислові підприємства та об’єкти виробничого призначення; адміністративно-офісне та готельне будівництво; об’єкти освіти, виховання та підготовки кадрів; об’єкти сільського будівництва; культові споруди; об’єкти дозвілля та відпочинку.

На Конкурс було представлено 66 об’єктів  з 23 областей України. Найбільше об’єктів подали будівельні і проектні організації м. Києва – 8, Донецької області – 7, Вінницької – 5, Запорізької, Київської, Рівненської – по 4, Луганської, Львівської, Одеської, Харківської, Черкаської, Чернігівської – по 3.

Храм  в  ім’я Святої Великомучениці Варвари розташований на розі вулиць Багговутівської та Пугачова в Шевченківському районі міста Києва.

В’їзд на територію передбачено з вулиці Багговутівської. Розміщення  храму на території виконано з урахуванням забезпечення технологічності ритуальних процесів, зонування за функціональним призначенням, максимального збереження зелених насаджень та створення виразного архітектурного ансамблю всього храмового комплексу. На території виконано об’їзну дорогу для пожежних машин, яка має вигляд прогулянкової та призначена, зокрема, для проведення хресних ходів. Проектом благоустрою передбачалися також тимчасові стоянки для автомобілів, комплексне озеленення та брукування.

Споруда являє собою одноглавий хрестовокупольний храм з прямокутним притвором. Будівля здалеку привертає увагу стрункістю пропорцій і стриманими архітектурними деталями. Храм архітектурно оживляє перехрестя вулиць та являється домінантою цього місця.

Просмотры (557)