«Київський Єрусалим» відвідали паломники з Дніпропетровщини

Размещено

vecher_KI_14.02.2016_1Напередодні свята Стрітення Господнього на гостину до громади храму на честь преподобного Феодора Освяченого  прибули діти з Дніпропетровщини. Юних паломників із Марганця та Нікополя переважно вихованців дитячих будинків сімейного типу) згуртували довкола себе протоієрей В’ячеслав Ермохін із Свято-Троїцького храму смт Городище  міста Марганець,   викладач недільної школи цього храму Ніна Володимирівна та представники Благодійного фонду «Мрія надії» (Дніпропетровська область), який виступив організатором поїздки. Вихованці цієї недільної школи вже не вперше відвідують Свято-Феодорівський храм.

Настоятель  і клірик храму протоєрей Петро Семащук та ієрей Віталій Бєліков провели для паломників екскурсію розкопками, де також було відслужено молебень. Гості взяли участь у Божественній літургії напередодні і безпосередньо на свято Стрітення Господнього, долучилися таїнств Сповіді та святого Причастя, а кілька підлітків виконували послух паламарів та читців.

У день свята після традиційної трапези гості взяли участь у благодійному концерті на честь свята Стрітення і до Міжнародного дня онкохворої дитини, який ось вже п’ять років поспіль організовують Міжнародний благодійний фонд «Дар надії» (директор – Євген Рибаков, художниця та арттерапевт Катерина Сапожкова, волонтер Вікторія Гайдай) та Благодійний фонд «Київський Єрусалим».

Діти недільної школи заспівали кілька духовних пісень і розіграли сцени з вистави-імпровізації про будні православного дитячого табору, який традиційно організовує недільна школа за сприяння настоятеля Свято-Преображенського храму с. Тарасівка отця Михаїла, а також передали волонтерам подарунки-іграшки, виготовлені вихованцями ДБСТ та двох центрів дитячої творчості Марганця та Нікополя (Центру технічної творчості та Центру позашкільної роботи). Таким чином маленькі паломники долучилися до акції підтримки пацієнтів Відділення дитячої онкогематології Київського обласного онкологічного диспансеру (КООД).

Гості «Київського Єрусалиму» із захопленням дивилися виступи Ансамблю духовної та фольклорної музики «Многая літа» Київського національного університету культури і мистецтв (художній керівник — етномузиколог Ганна Коропніченко) та магістра музичного мистецтва віртуоза-балалаєчніка Дмитра Козаренка. Після концерту вони стали першими відвідувачами доброчинної виставки робіт українського художника Леоніда Могучева. А потім учасники концерту, господарі та гості продовжили спілкування за чаєм і солодощами.

feodor-kiev.church.ua

Просмотры (29)